fodboldt - Forside

Danmark få minutter fra sejren

Det lignede - i hvert fald på måltavlen - længe en dansk sejr, men fem minutter før tid sørgede Liedson for 1-1 i Parken. Nicklas Bendtner havde på kanten af første halvleg scoret det danske mål i en kamp, hvor de portugisiske chancer stod i kø.  

Især i første halvleg havde det danske forsvar sit at se til i bestræbelserne på at dæmme op for portugisernes hurtige, velsmurte men i den grad også ineffektive offensiv, der som kampen skred frem skabte chance på chance. Og brændte lige så mange.

Første gang da Christian Poulsen efter små ti minutter mistede bolden på kanten af modstandernes felt. En hurtig kontra havde Cristiano Ronaldo som sidste station, men han skød fra en ellers fordelagtig position i den danske højre side lige på Stephan Andersen.  

Martin Jørgensen havde i den anden ende en god mulighed på en tilfældigt opstået chance, men sparkede over på en af halvlegens få danske chancer. Ellers stod der Portugal på det meste, og Simao burde efter 22 minutter have bragt gæsterne foran, da Simon Kjær lod ham stå helt umarkeret i midten af feltet. Danmarks bedste, Stephan Andersen, snuppede dog på fornem vis den flade afslutning.

Snydt for et straffespark
Chancen indledte et længerevarende portugisisk pres, hvor det kneb for det danske forsvar at få bolden ekspederet væk - og når det befriende spark så endelig kom, endte bolden igen på modstandernes fødder. Stor chance til Cristiano Ronaldo, Deco skød forbi, Duda var i forlængelse af et frispark tæt på at snige bolden op i det fjerneste hjørne, og portugiserne blev snydt for et straffespark, da Anders Møller Christensen tydeligt tog hånden til hjælp på et indlæg fra Ronaldo.

Trods overvægt i portugisisk spil og chancer var det alligevel Danmark, der kom foran. Minuttet efter det ikke-dømte straffespark trak Michael Silberbauer frem i venstre side, sendte bolden ind i feltet mod Nicklas Bendter, der steg til vejrs med en fremragende brysttæmning og med venstrebenet halvflugtede bolden i mål til dansk føring. Absolut ikke fortjent, men det bekymrede de færreste i Parken sig over.

Chancer, chancer, chancer
I begyndelsen af anden halvleg var Danmark noget bedre med, målet og den efterfølgende pause havde for en kort bemærkning lagt en dæmper på Portugal, og Dennis Rommedahl skød tæt forbi på oplæg fra Nicklas Bendtner.

Men som kampen blev ældre lignende den sidste halvdel i bekymrende grad den første. Stephan Andersen måtte efter et kvarter over to omgange afværge endnu et nærgående portugisisk forsøg, og Danmark stod oftere og oftere bag bolden og ekspedere væk. Sammenhæng i spillet var der kun glimtvis.

Imens forsatte portugiserne med at producere chancer på samlebånd, men med en enkelt undtagelse ville bolden bare ikke ind. Bolden fløj over og ved siden af indtil kort før tid, hvor den indskiftede debutant Liedson efter et hjørnespark headede bolden ind bag Stephan Andersen til 1-1. 

Det gav gæsterne mod på mere, men et kampen igennem heroisk kæmpende dansk landshold ville ikke overgive sig og kan nu notere endnu et vigtigt på kontoen i bestræbelserne på at komme med til VM i Sydafrika næste sommer.

Portugals Liedson (tv.) header bolden i mål til 1-1.

 
Panel title

© 2019 fodboldt

Antal besøg: 790

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.1337878704071sekunder