Familien Holst Obel - Vores dagbog
March
1
2013

Forår 2013

Sikke tiden går. Vi bor stadigvæk i Jyderup. Vi har det godt i byen og lære lige så stille flere og flere og kende her i byen.
I august 2012 købte jeg igen bil så Philip og jeg lettere kan komme rundt. Jeg blev tilkaldevikar i Holbæk forsyning og kan pga. bilen nu lettere komme rundt til de 4 genbrugspladser i Holbæk Kommune.
I april 2012 blev Philips syn tjekket og ingen briller til ham. Dejligt han ikke har arvet hans mor dårlige syn.
I oktober 2012 stoppede Philip med at bruge sut. små 3 uger hos Kristian og Betina og så var han suttefri og spurte ikke efter den og han tog heller ikke andes sutter han fandt.
Kristian er i november 2012 blevet gift med Betina. Hende og Philip har det dejligt sammen og han har fået en skøn stedmor i hende. Hun har 3 skønne børn, så Philip kan få et indblik i det at have søskende selvom de ikke er biologiske søskende.
Philip startede 1. december 2012 i vuggestue da hans dagplejemor stoppede som dagplejemor.  Han er nu 3 mdr. senere faldet godt til derned og om 1 mdr, skal han så overflyttes til børnehaven. Han startede også med talepædagog lige inden han flyttede i vuggestue. Han er bagefter med snakke og har i februar 2013 fået dræn i ørene. Det går fint med dem og vi håber at der nu kommer gang i hans tale nu han ikke har væske i ørene mere.
Jeg er desværre stadigvæk uden job og håber der kommer mere gang i arbejdsmarket i år, så jeg igen kan komme ud og tjene mine egne penge.

   

12
2012

Pludre løs

Ja nu bor vi i Jyderup og har gjort det siden 15. nov. Philip går igen i dagpleje men nu i Jyderup. Det går godt og hans dagplejemor Susanne er sød.
Job har jeg endnu ikke men er i løntilskud, som jeg selv har fundet.
Kristian har overtaget huset og jeg har fået en gæld på 120.000 som næsten er betalt tilbage til Kristian.

Philip har masser af tænder nu. Han kan en masse ting åbne døre´og sætte ting på plads. Han er meget høflig og vinker og siger hej hej eller faaarvel til alle der går eller hvis han går.
Han kan ikke lidt at få børstet tænder, men har ikke noget imod at få skriftet blee mere. Han går op og ned af trapperne men ikke altid uden protest. Sover godt om natten 11-12 timer og 1 time til middag.
Han er en bullerbasse og han er ikke bange hvis han falder og slår. Han er heller ikke pivet kun hysterisk, hvis det ikke går som han vil have det.

Aug
15
2011

Philip 13 mdr.

Meget er sket siden sidst.

Philip og jeg flytter fra Kristian 1. september. Vi har fået villa lejlighed i Mørkøv 10 km fra Kristian. Philip har fået plads i vuggestuen fra 1. september og jeg håber jeg snart får et arbejde. Jeg har siden sidst, sagt min job op og solgt min 3½ mdr. nye bil. Så er er mange ændringer på kort tid. 

Det er en hård tid for os alle 3 men nødvendigt. Jeg tror når vi kommer ind i en rytme og den nye hverdag starter, så bliver alt bedre og vi bliver alle 3 lykkeligere på denne måde.

Philip fik sin første tand en uge efter sidste oplæg den 28/5 og 5 dage efter fik han nr 2. men der er ikke kommet flere.
Philip kan snart gå uden at holde i noget.
Han snakker meget, men endnu forstår vi ikke hvad han fortæller os.

21
2011

Philip 10½ måned

Ja så er bunden i sengen flyttet ned. Ja nu er philip begyndt at rejse sig efter jeg viste ham at han kunne gøre det. allerede dagen efter kunne han så småt. Det er kun op på knæ endnu men det går nok stærkt nu han også er i dagpleje. Hos jane kan 2 kravle og 2 gå. Og de kravlende kan også rejse sig op af ting.
Ingen tænder endnu men tror de snart bryder igennem. Han er godt hævet, savler meget og tygger i alt ting.
Philip hyggede sig også i påsken med familien. Det var lige ham. Elvira var også sjov og jo også en baby!! 
Philip elsker også dyr store som små. fuglede på taget og hunden i hundegården.

Feb
14
2011

Philip 7 måneder

Ja dagen efter mødregruppen var her startede vi på rugbrød. Det er 3 uger siden. Så nu står den på grød til morgenmad, mælk til formiddag, rugbrød til frokost, mælk til eftermiddag og ris ellers kartofler til aften og mælk inden han kommer i seng kl. 19. Han sover for det meste til kl. 06:30.
Philip er som altid meget glad og charmerer alle og en hver. Han vil helst være nede på gulvet og lege selv. men hvis han er oppe skal der ske noget hele tiden

Jan
24
2011

Philip over ½ år

Nå da sikke tiden går.
Philip har sit eget værelse og sov på det 2 dage før han blev 5 mdr. Altså i december og i går fik vi så lavet det helt færdig. Jeg er pavestolt af det og glæder mig til at vise det frem i morgen for mødregruppen der kommer forbi.
I julegave fik Philip gavekort til fotograf så for 3 uger siden blev Philip fotograferet. Så har bestilt billeder til hele familien.
Vi er også startet med kød for 14 dage siden. Det er Philip god til nu og spiser løs af kartofelmos med grønsager og kød. Han har også fået ris og grønsager men det var ikke lige så godt. Til aften får han fuldkornsgrød. UMMM det er Philips livret tror jeg. Kop vil han ikke drikke af så får med ske til måltiderne.

Nov
16
2010

skal se at komme igang igen med dagbog

ja Philip er jo over 4 mdr. nu. Det går stærkt nu.

Vi gik igang med risgrød 4 dage før han blev 4 mdr. Den første uge gik med at lære det og nu ryger halvdelen af grøden ikke ved siden af mere. Det er kun ½ dl. han får ved 5 halv 6 tiden. men vi skal nok snart op på 1 dl. for i nat vågnede han for anden nat i træk og ville have mad. Han har ellers sovet igennem fra han var 8 uger. Han fik bryst til han var 7 uger og så tog det så den uge så sov han igennem. Han har lige nogle "tigerspring" hvor han vågner om natten men ellers er han let, grinende og glad. 

Sut blev brugt meget til Philip var 3 mdr. så opdagede han sine hænder og nu vil han kun have sut når han er træt og skal sove. Alt skal i munden også vores andres fingre hvis han kan få lov. 

Liften i barnevognen voksede han ud af da han skulle i vintertøjet 3½ mdr. gammel. Så vi har lige købt voksipose som han så ligger i. Tøjstørelserne gik også hurtigt. Fra 0-1 mdr. str. 56. 1-2 mdr. str. 62 og 2-3 mdr. str. 68 og nu vokser han så ikke lige så hurtigt så noget er str. 68 andet er str. 74.

Han ligger stadigvæk i sin vugge men den blev hurtigt sat på ydersiden af soveværelsesdøren så jeg ikke vågner når han ligger uroligt. Himlen blev taget af samme uge som han stoppede med viften. Nu hænger Piraturoen han fik i dåbsgave af os ned fra stativet fra himlen. Den er han helt vild med.

I dag og i går fik vi nye vinduer i hele huset så snart kan Philip få sit eget værelse. Vi har alt til derinde. Så skal bare i gang. Det er den sidste uge af Kristians 3 uger fædreorlov hjemme.

 

June
30
2010

Varmt!!!

Første sommerdag anno 2010 i hus

Så kom den; årets første sommerdag. Det er officielt en sommerdag i Danmark, når temperaturen kommer op på eller over 25,0°C et eller andet sted i landet. Det skete mandag, hvor termometret i St Jyndevad i det sønderjyske sneg sig op på den magiske grænse første gang klokken 11:40.

En første sommerdag i slutningen af juni placerer 2010 sommeren ret sent og i nærheden af en måned senere end 2009, hvor 26. maj blev årets første sommerdag.

Den tidligste første sommerdag faldt i 1959, hvor de 25°C blev passeret allerede den 14. april, og den seneste af slagsen finder vi i 2004, hvor vi skulle helt frem til 30. juli.

Ja det er hvad DMI skrev i forgårs. Det var den dag jeg gik ind i 38. uge. Jeg skal jo være glad for sommeren falder så sent i år med min store mave.Jeg er +15 kg nu og er begyndt at få vand i kroppen. Jeg er klar til Philip kommer til verden men hans værelse er ikke klart. Det skal han jo heller ikke bruge før han sover igennem. Vugge er klar inde i soveværelset og puslebordet står klar i badeværelset.

16
2010

hjem efter dejlig ferie

Så er en uges ferie på Djursland slut. Vi havde en skøn tur med søs, Ludvig og mine forældre. Vi boede i et af Frode Laursens sommerhuse. 

I dag er det 16. maj og den dag er hellig for Kristian. For i morges startede bukkejagten. Den vare til og med 15. juli, så må vi ses om Philip kommer til verden inden den er slut.

Jeg er i morgen i 32 uge siger scanningen. Yes og vægten siger +10 kg så det er fint. Jordmoderen skønnede Philip til at veje 1600 kg for 2 uger siden. Jeg har læst at fosteret ca. tager 200 g. på om ugen. Så han vejer nok 2 kg. nu. Der er ca. 8 uger tilbage, så han vil nok veje omkring 4 kg.

Jeg gik 2 gange til fysioterapeut og det hjalp. Så nu er det kun mine ben der syntes de 10 kg. ekstra er tunge. Så jeg kan ikke gå så hurtigt og langt uden pauser.

3
2010

stor dreng

Så var jeg til jordmoder i dag. Philip vejer stadigvæk godt over gennemsnit men hellere for stor end for lille.
Jeg vejer +9 nu så det er jo ikke så meget, hvis philip vejer ca. 2 kg. + alt det andet.  
Jeg starter hos fysioterapeut i morgen. Håber det kan hjælpe mine bækkensmerter. 

April
19
2010

har fået familiebil

For en uge siden fik vi familiebil. Kristian skiftede polo´en ud med en Opel Astra St. car. Flot bil og købte den billig. Vi har også købt og fået: Tremmeseng, bæresele, aktivitets tæpper, autostol, barnevogn m.m. og en masse tøj. Men børneværelset er ikke påbegyndt. altså væg er ikke sat op og der skal nyt vindue op da det andet ikke kan åbnes.

Vægten siger +8 kg nu. da jeg tager 1 kg på om ugen.

Ellers i omverden er vi havnet i en askesky der kommer fra Island. Da en vulkan er i udbud og der kommer sort aske op fra den. Så luftrummet er lukket over Danmark og var været det i 4 dage nu.

March
25
2010

Tager lidt på i vægt

Ja vægten er nu på +4 så 4 kg. i 24. uge er jo ikke så meget. Dejligt. Jeg spiser og spiser helst hele tiden men prøver at tænke på hvad jeg putter i munden.
Jeg går i seng kl 21:00 hver dag også i weekenderne da jeg ikke kan holde mig vågen længere.
Kristian har hæve fodgæret så jeg ligger med benene oppe og det skulle hjælpe mod kramper og vand i benene. Og det tror jeg da også det gør. For jeg har ikke vand i kroppen og meget sjældent kramper. 

March
8
2010

Så mærkede Kristian også liv

I går aftes da jeg var kommet i seng kunne jeg mærke Philip sparke uden på! Kaldte på Kristian så han også kunne mærke det. Kristian mærkede det også én gang. Men tror jeg var mere oppe og køre over det end han var. Der gik længe før jeg faldte i søvn.

Jeg har også taget 3 kg. på nu men i 22 uge som jeg er fra i dag er det jo ikke meget. Men Philip har det han skal have og mangler ikke noget.

Feb
23
2010

MD scanning

Så oprandt dagen hvor vi skulle til scanning. Vi håbede begge at vi kunne se kønnet.

Ikke fordi det ene køn var ønsket mere end det andet. Bare et sund og velskabt barn.
Scanningen viste tydeligt at vi venter os en dreng. Så må vi jo se om vi bliver ved navnet Philip eller vi ændre det. Scanningen viste også at moderkagen ligger foran, så når jeg mærker ham sparke kan andre ikke pga. den ligger imellem.

Jeg har ikke taget noget videre på endnu og det siger sygeplejerskerne er fint. Barnet har taget fra min vægt i stedet for at jeg har taget på.
Han trives godt derinde vokser godt og måler lidt over gennemsnittet rundt om maven *griner* Hvem mon han har det fra..?

Feb
9
2010

Så kan jeg mærke liv

Så kan jeg mærke liv!!! Endelig men er også næsten i 18 uge. Det kan kun være det ud for det andre siger om bobler og små prik. For det føles sådan.

Havde ellers igen en dårlig søndag. Sidste søndag med svimmelhed og denne søndag med opkast og kvalme. Men det var gudskelov kun den ene dag. Jeg er på toppen igen og især i dag når jeg mærker liv.

Jeg var også til jordmoder i går og hun sagde også jeg nok snart kunne mærke liv. Jeg hørte hjertet slå men det var lidt svært så meget som den sparkede så det krassede i instrumentet hun lyttede med. 

Feb
2
2010

Hurtig hjertebanken og svimmelhed

I søndags fik jeg et Wake-up-call. Jeg gik tur med Bølle i sneen. Det var hårdt i alt den sne. Jeg fik høj hjertebanken under turen og måtte slappe lidt af da jeg kom hjem. Da jeg så skulle ud og handle var jeg ved at besvimme 2 gange og måtte sidde ned ellers var jeg dejset om.

Men jeg ved godt hvorfor. Jeg har for lavt blodtryk og skal passe på mig selv. Men ekstra meget nu.

 

Jan
28
2010

så lagde den 1. mærke til det..

I dag er jeg gået ind i 16 uge.
Jeg havde lige talt med de unge piger om at jeg ikke havde fået nogle spørgsmål endnu om jeg er gravid. ½ time senere spørg en af mændene fra pladsen om jeg venter mig. Jeg blev bare så glad.

Jan
25
2010

Tager på i vægt

Så er vægten begyndt at vise tegn på vi er 2. I sidste uge (14. uge) tog jeg ét kg. på og også i denne uge (uge 15) har jeg også taget ét kg på. Så håber ikke at jeg forsætter med at tage et kg på om ugen. Jeg har jo 25 uger tilbage endnu. 

Jeg er begyndt at bruge ventetøj og man kan også godt se det. Men jeg kunne også godt bare ligne en der har taget 5 kg. på.

Jan
15
2010

Vi er hjemme fra Egypten

Så er vi hjemme fra en vellykket tur til Egypten.
Godt vi fik set bebs inden vi rejste, så vi vidste den havde det godt. Vi fik god varieret mad og masser af sol. Desværre fik jeg Egypter mave. Så Kristian måtte på apoteket og hente piller mod min diaré.
Det gik hurligt over og vi havde en god ferie.

Egypten er ikke et sted vi ville komme igen. der er alt for mange aggressive gadesælger og ikke alle priser er så billige mere efter finanskrisen.

Dec
24
2009

Juleaften

Så blev det juleaften. Vi fik en masse gode gaver begge to. Men fik også allerede noget til barnet og jeg.

Jeg fik mavecreme til gravide, og massage olie, og en masse til fodbad af Annette. Jeg fik også et billede Camilla havde malet til børneværelset. Et rigtig flot et. Og sidst men ikke mindst en bog fra Britt "Gravid uge for uge" hedder den. Jeg har skrevet i den alt op til nu ( 11. uge). 

Symtomer på gravilitet har jeg ikke rigtig mere. Måske lidt brystspændinger men ikke noget vildt. Jo hvis man spørg Kristian siger han jeg er mere følsom end jeg plejer.

Dec
9
2009

alt går bedre

Jeg har ikke så ondt mere og trætheden er heller ikke så slem mere. Så Nu kan jeg sidde ned og jeg kan også tage sko på nu. Altså uden det gør ondt. Jeg slipper også for ikke at skal gå i seng kl. 20 hver dag. I går blev den da 22 inden jeg kom i seng og så træt var jeg da heller ikke.

I dag skal jeg have min vandrejournal og have taget blodprøve.

Dec
2
2009

stadigvæk lidt øm

Ja jeg har stadigvæk ondt i balen men ikke så meget mere. Aerobic i mandags hjalp meget. På fredag skal jeg ud og svømme det er også godt.

Jeg har jo lagt billede op af vores "rummand" som Kristian kalder "ham". Jeg ved ikke om det bliver en dreng det gætter vi bare på. Det er et stort foster han målte 15,2 mm og skulle måle 7-8 mm den dag. Dejligt hvis det forsætter med et stort og velskabt barn.

Jeg skal til læge i næste uge og have lavet en doubletest. Det er en blodprøve der tjekker for downsyndrom.

Nov
28
2009

har ondt i iskiasnerven

Ja så kom smerterne. Jeg skal holde mig fra tunge løft og støvsugning.
Jeg har lige læst om det og gåture og svømning hjælper. Jeg svømmer jo allerede så skal bare i gang. Og en varmepude om aften til at løsne op skulle virke.

Jeg vågner også om natten og skal bare have noget mælk. Så tager jeg en kop eller to, går på toilettet og går i seng igen. 

På mandag skal vi til ultralydsscanning. Der er jo kun lagt 1 æg op, men det kan jo godt have delt sig, så det bliver enæggede tvillinger, men det tror jeg nu ikke.

Nov
19
2009

6. uge

Jeg har det godt, men symtomerne er begyndt nu.
Jeg er hele tiden træt, har ømme bryster og har forstoppelse. og forresten er bumserne også kommet tilbage.

Nov
9
2009

Gravid!!!

Så blev det officielt at jeg er gravid. Hvad jeg jo også regnede med ellers havde jeg jo ikke lavet denne hjemmeside.

I dag er på andre måder også historisk, da det er 20 år siden murens fald i Berlin i Tyskland.

Nov
7
2009

2 dage tilbage

Om 2 dage får jeg så af vide om jeg er gravid. 

En tanke slog mig i dag. For 6½ år siden da jeg var gravid troede jeg ikke på at jeg kunne være det. Ikke for én enkelt gang uden prævition.
Denne gang tror jeg at jeg er det. Denne 1. gang med icsi.

Denne gang er alt også som det skal være. For jeg: har fast arbejde, ejet hus, er gift og er lykkelig. Alle de rigtige rammer til en lille ny.

Og jeg er 29 år når jeg bliver mor for 1. gang. Det er gennemsnits alderen for 1. gangs fødende.

Nov
1
2009

Oprettelsen af dagbog

I dag har jeg oprettet dagbogen og derved også hjemmesiden.
Jeg er meget spændt på hjemmesidens udvikling.

Glæden ved nu at have denne dagbog håber jeg forbliver lige så stor som nu og jeg får lavet en masse.

 
Panel title

© 2019 Holst

Antal besøg: 31943

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.25195908546448sekunder